شعرزمان {سپیگان}داستان.مطالب متنوع
اشعار، رمان و مطالب متنوع ادبی
" تفاوت ها و شباهت های انسان و کامپیوتر "
کسانی که مغز انسان را دست کم می گیرند به این تفاوت مغز با کامپیوتر توجه ویژه مبذول کنند.
شکی نسیت که در ذهن عموم مردم اینگونه جا افتاده که کامپیوترها قویتر و سریعتر از مغز انسان هستند ، البته در حال حاضر این ماشین شگفت انگیز محاسبات را بسیار سریعتر و دقیق تر از مغز انسان انجام میدهد اما آیا کامپیوتر قابلیت های مغز انسان را داراست ؟؟؟ اکنون به مقایسه می پردازیم.
اگرچه هنوز راهی برای تخمین دقیق قدرت پردازش مغز انسان وجود ندارد اما اطلاعاتی وجود دارد که به ما در تعین قدرت نسبی مغز انسان در هنگام پردازش اطلاعات کمک می کند.
شبکه ی بافت عصبی انسان که نور را دریافت می کند و تصاویر را به مغز می فرستد در پشت کره ی چشم قرار گرفته و ضخامتی حدود نیم میلی متر دارد و حدودا از صد میلیون نرون تشکیل شده است. شبکیه ی چشم بخش های خاصی از تصاویر را به مغز میفرستد که تفاوت شدت نور را که از طریق عصب بینایی منتقل می شود با یک میلیون فیبر منتقل می کند ، در نتیجه شبکیه ده تصویر یک میلیون نقطه ای را در ثانیه پردازش می کند.
مغز انسان حدودا هزار و پانصد سانتی متر مکعب است (البته این میزان نسبی است و اندازه ی مغز زنان و مردان کمی متفاوت است) و تقریبا صد هزار مرتبه بزرگتر از شبکیه است بنابراین قدرت پردازش مغز حدود صد میلیون دستور کامپیوتر در ثانیه است و شاید در آینده تراشه های ریز پردازنده بتوانند به قدرتی برابر با مغز انسان برسند. سریعترین و جدیدترین کامپیوترها قادر به محاسبه ی یک ترلیون عبارت در ثانیه هستند و می توانند حدود یک ترلیون بایت حافظه هم داشته باشند اما مغز یک انسان معمولی حدود هزار میلیون مگابایت حافظه دارد. البته این نکته هم قابل ذکر است که اطلاعات در مغز انسان به صورت دسته ایی از فایل ها نیست که بتوان آنها آرشیو ، کپی و یا حذف کرد .
در واقع میزان سرعت دسترسی به اطلاعات در مغز انسان بستگی به میزان استفاده از آنها دارد ، اما در کامپیوتر چنین نیست و شما اگر از فایلی برای مدت های طولانی استفاده نکنید آن فایل در جای خود با قی خواهد ماند ، مگر اینکه شما خود آن را پاک کنید. شاید این ویژگی مغز انسان را بتوان با حافظه ی کش یک مرورگر مقایسه کرد. در مرورگرها زمانی که شما برای اولین بار آدرس سایتی را وارد می کنید مدتی طول می کشد تا آن سایت برای شما باز شود ، اما به تدریج که میزان استفاده ی شما از آن سایت بیشتر می شود زمان دستیابی شما به اطلاعات آن سایت نیز افزایش می یابد.مغز انسان هم چنین علکردی دارد.با توجه به نکات گفته شده مغز انسان حدود صد میلیون قدرت پردازش دارد در حالی که قویترین کامپیوترهای موجود هنوز به این توان پردازش نرسیده اند.
نظرات شما عزیزان:
درباره وب
نويسندگان
لينک دوستان
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان
سپیگان و آدرس sales.LXB.ir تبادل لینک نمایید
لينک هاي مفيد
برچسبها وب
نیچه (2)
حکومت جهانی (1)
شاملو (1)
تاوان//اشتباه (1)
ائ نمایند (1)
سیمون دوبو وار (1)
سارتر (1)
نوشتن (1)
ابو علی سینا (1)
پرنده (1)
آخرین کلید (1)
حفره های اجتماعی (1)
آخرین مطالب
پيوندهاي روزانه
آرشیو مطالب
لينک هاي مفيد
امکانات وب