ابزار وبمستر

اهمیت زبان از نظر مولانا

دوستان عزیز در ادامه داستانهای مثنوی ونکته ها ی پنهان در این داستانها .اینک به داستان شیرین طوطی وبازرگان اشاره گردید وحالا به نکته های این داستان اشاره می رود.

این زبان چون سنگ و.هم آهن وش است

وآنچه بجهد از زبان .چون آتش است

دوستان باید توجه کنندکه اکثریت قریب به اتفاف انسانها اهمیت زبان را نمی دانند.به این نکته ی مهم باید توجه کرد که زبان سرمایه ی اندیشه واحساس انسان است.بطور مثال شما دو نفر را در نظر بگیرید.که یکی بیش از چهارصد-پانصد کلمه معمولی در ذهن  خود ندارد.در عوض فردی در سایه ی مطا لعات دامنه دار هزاران واژه و اصطلاحات علمی و ادبی در حافظه خود دارد.خب این دو نفر از نظر عمق و وسعت اندیشه باهم برابر خواهند بود؟معلوم است که جوابتان نه می باشد پس زبان مهمترین سر مایه تفکر می باشد .حال به نکته دیگری هم در مورد زبان اشاره می کنم.شما اگر دقت کنید. انسان همه چیز را که دراطرافش وجود دارد می بیند اما اگر نوری وجود نداشته باشد کسی قادر به دیدن چیزی نخواهد شد .حال سوال اینجاست ما که همه چیزهای قابل لمس را در زیر نور می بینیم پس مفاهیم و احساسات بطور کل. چزهای غیر قابل لمس را چگونه باید ببینیم مثا عشق. مرگ .فرشته .وهزاران نمونه دیگر را که در زیر نور قابل رویت نیست.باید توجه داشت که زبان هم نور گوش است و ما به وسیله زبان در واقع نور زبان  مفا هیم مجرد را می بینیم و درک می کنیم.مولانا باتوجه به اهمیت زبان می فرمایند که زبان مثل آتش زنه است در حالیکه همه جا هم پنبه زار است اگر دقت نکنید به وسیله همین زبان آتش صفت .همه جا را به آتش می کشید.دوستان گرامی باید دقت کنید که زبان بطور مستقیم با سرنوشت ما در ارتباط است.حتا امروزه وقتی در ادارات وسازمانها ی بزرگ میجواهند مدیر بلند پایه انتخاب کنند. به کیفیت حرف زدنش دقت می کنند چون به قول پروین اعتصامی از کوزه برون همان تراود که در اوست. شخصیبت و عمق وسلامت اندیشه فرد از نوع حرف زدنش مشخص می گردد.توصیه ما به دوستان  این است که با مطا لعات دامنه دار توام باتفکر در تمای پدیده ها سرمایه زبانتان را افزایش دهید. مولانابعد از این که زبان را به سنگ آتش زنه  تشبیه می کند در بیت دیگر می فرماید:

سنگ و آهن را مزن برهم گزاف

گه زروی نقل و گه از روی لاف

زآنکه تاریکی است هر سو پنبه زار

در میان پنبه چون باشد شرار

پس:زبان مهمترین سرمایه ی انسان است که سرنوشت او را تعین می کند.زبان نور گوش است هر چه این نور قوی تر باشد مفاهیم بهتر دیده می شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : شنبه 21 بهمن 1391برچسب:, | 9:54 | نويسنده : محمود داداش رستمی ثالث |